Supreme

Wassen

Om uw auto mooi te houden is wassen toch met enige regelmaat nodig. De meeste mensen kiezen dan makkelijk voor de wasstraat, dit kan echter uiterst schadelijk zijn voor uw lak en andere onderdelen, zoals uw velgen, kunststof delen en de lichtunits van uw auto. Vaak worden er agressieve reinigingsproducten gebruik en wordt de auto niet altijd goed voorgespoeld waardoor de kans groot is dat er vuil in de borstels komt van de wasstraat, deze borstels draaien met dat vuil over uw lak. Hierdoor ontstaan was krassen / swirls. Dit zijn de "spinnenweb" krassen die u vaak heel duidelijk kunt zien als de auto in de zon staat. Ook komen de borstels niet in alle hoekjes en randjes zodat de auto niet goed schoon wordt.

Om uw auto "veilig" te wassen raden wij u aan om met de hand te wassen. Zorg er dan voor dat u de juiste producten gebruikt.
 

Tip's and Tricks
Ten eerste de spons, gebruik geen normale "spons", hier blijft het vuil/zand op liggen waardoor u deze met vuil en zand heen en weer krast over uw lak. Gebruik daarom een mircovezel washandschoen of nog beter een wollen washandschoen. Deze washandschoenen nemen het vuil/zand beter op. Zorg er dan ook voor dat u gebruik maakt van het "2-emmer-systeem". U gebruik hierbij 1 emmer om uw washandschoen in om te spoelen en de andere emmer waar water en shampoo in zit. U kunt dan na enkele of zelfs 1 paneel gewassen te hebben de washandschoen weer uitspoelen. Maak ook gebruik van een PH-neutrale shampoo, en niet zomaar een shampoo. De "normale" shampoos kunnen zeer agressief zijn en daardoor lijkt de wagen misschien wel mooi schoon, maar u tast ook de beschermlaag (wax/coating) aan. Na het wassen is het ook belangrijk om de auto goed te drogen om zo kalk/water vlekken te voorkomen. Gebruik hiervoor geen zeem, deze zal eventuele achtergebleven zandkorels of andere scherpe deeltjes niet op nemen, u zult dus net als met de "normale" spons snel krassen maken. Gebruik om zo krasvrij mogelijk te drogen een goede droogdoek.Wassen met een 3 emmer systeem
Wash - emmer met shampoo water
Rinse - spoelwater
Wheels - was/spoelwater voor de velgen

 

Advies

Wij wassen volgens onderstaand schema.

U kunt de volgende stappen volgen om uw auto veilig te wassen. (mocht u niet in bezit zijn van een foamlans dan kunt u stap 3 en 4 overslaan of u kunt een foamlans bij ons bestellen ;) )

1. Afspoelen. (bij voorkeur met hogedruk) Hierdoor spoelt u het grove vuil/zand van uw auto

2. Velgen reinigen/wassen en weer afspoelen.

3. Foamen. Uw auto voorzien van snowfoam zodat het vaste vuil los kan weken.

4. Afspoelen. (bij voorkeur met hogedruk)

5. Wassen met 2-emmer-systeem, PH-neutrale shampoo en een mircovezel of wollen washandschoen.

6. Afspoelen

7. Drogen met goede zachte mircovezel droogdoek (bij voorkeur deppen)

8. Hierna kunt u nog een wax of sealant aanbrengen om de bescherming weer te optimaliseren.

 

 

2 emmer was systeem


Zelf doen?!

Wij kunnen u alle producten leveren zodat u uw auto veilig kunt wassen.

Shop


Uitbesteden?!

Als u hier zelf geen zin in heeft en toch wilt dat uw auto "veilig" gewassen wordt dan kunt u gebruik maken van onze diensten.
Dan nemen wij deze zorg op onze schouders en heeft u er geen werk van. Om helemaal zorgeloos te zijn kunt u ook gebruik maken van de haal en breng service. Dan wordt uw auto opgehaald, veilig gewassen, als het gewenst is voorzien van een verse wax laag en weer bij u thuis of op het werk gebracht.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op.

Gespecialiseerd in het cosmetisch onderhoudinfo@mellemacarcare.nl

06 254 686 51

Wat mensen over ons zeggen

Lees hieronder de ervaringen van onze klanten.

Recent werk

Een greep uit ons laatste werk.

Tesla Model S - pearl white

Tesla Model S - Full Detail Behandeling Deze nieuwe Model S is nu van top ...

Lees meer

Mini Cooper SD

Mini Cooper SD - Basic Detail Deze Cooper SD is onlangs aangekocht door de...

Lees meer

Porsche 356b cabriolet

Porsche 356b cabriolet (1600 super) - Exclusive Detail Glascoating - IGL Ken...

Lees meer

Contact Ons

Neem gerust contact op via onderstaand formulier.